Teach for Romania-fiecare copil are dreptul la educație de calitate

 • Descriere
 • Detalierea bugetului
 • Comentarii
 • Susținători
dabu.adelina@gmail.com

Suntem suma acțiunilor noastre, dar aceste acțiuni sunt fundamental determinate de mediul în care trăim, de oameni care ne înconjoară în perioada de formare, de educația pe care o primim. Nimic nou până aici atâta timp cât luăm aceste elemente ca pe un dat. Nu este cazul! Dacă EU m-aș fi născut în satul bunicilor, într-unul dintre cele mai sărace județe din România, nu te-aș fi cunoscut. Dacă nu aș fi frecventat școala generală, nu aș fi avut șansa să studiez la cea mai veche universitate din lume, nici să călătoresc în India pentru a-i învăța engleză pe copiii din suburibiile New Delhi-ului. Șansa pe care am avut-o EU, pe care ai avut-o TU, o pot avea și copiii din comunitățile vulnerabile. Teach for Romania a făcut deja pași importanți, Nouă ne rămâne ca ÎMPREUNĂ să le acordăm încredere și să oferim acestor copiii sprijin pentru o lecție de calitate: 10 EUR sau cât cheltui miercurea la Mega Image, vinerea la cinematograf sau duminica la brunch.


Fiecare copil are dreptul la o educație excelentă!


Programul, dezvoltat inițial în 1990 de către Teach for America în Statele Unite, atrage absolvenți de top care nu ar fi considerat în mod normal, ca opțiuni de viitor profesional, meseria de profesor. Modelul funcționează cu success în alte 32 de țări, pe 5 continente, unde este aplicat de către organizațiile partenere în rețeaua Teach for All.


Opțiuni de viață – mai multe posibilități, o viață mai bună


Elevii incluși în desfășurarea programului Teach for Romania vor avea acces, prin educație și experiențe diferite de învățare, la o dezvoltare continuă și la sprijin în valorificarea potențialului lor maxim.


O astfel de educație deschide calea către oportunități profesionale nelimitate și o viață decentă pentru ei și familiile lor.


Educație de calitate


O educație de calitate va fi asigurată atât prin profilul învățatorilor/profesorilor introduși la clasă, cât și prin metodele abordate în lucrul cu elevii. Candidații selectați în cadrul programului Teach for Romania vor fi învațători-profesori competenți, selectați pe baza unor criterii foarte riguroase, motivați să producă schimbări pozitive în performanțele elevilor lor.

Acești învățatori/profesori vor avea o abordare inovativă, creativă la clasă. Ei își vor ghida, motiva și sprijini elevii să devină mai performanți, prin metode de lucru interactive, bazate pe gândire critică și feedback constructiv. Ei au și rolul de susținere continuă a elevilor, de dezvoltare profesională și personală. De asemenea, facilitează recunoașterea performanței și rezultatelor lor la clasă și în afara acesteia.


Pentru fiecare copil din România


each for Romania este un program cu un impact transformațional în sistemul educațional românesc, la scară largă și pe termen lung. Învățatorii/Profesorii, după activitatea în școlile selectate, deveniți astfel alumni Teach for Romania, vor fi susținuți activ să producă schimbări pozitive în educație, fie rămânând în sistemul educațional formal, fie lucrând în domenii conexe acestuia.


Efectele se vor răsfrânge pe viitor asupra tuturor copiilor din România care vor avea astfel șanse egale să învețe și să își dezvolte perspectivele de viitor.


Teach for Romania a pregătit 38 de profesori care predau în peste 30 de școli, în 11 județe din România, care au impact asupra a peste 4500 copii. Anul acesta recrutăm încă 45 profesori. Iar acesta e abia începutul!


Fotografii de Andrei Pungovschi (DoR)


http://teachforromania.org/


http://features.decatorevista.ro/teach-for-romania


Teach for Romania este o organizație fără surse proprii de venit. Ne bazăm pe generozitatea ta pentru a atrage și susține cei mai valoroși tineri români în a fi învățători/profesori în școli defavorizate din România.

Pregătirea unui profesor transformațional Teach for Romania costă 5 000 EURO/an, dar valoarea pe care o aduce el este pentru o viață întreagă. Cu 10 EURO cumperi o lecție de calitate pentru 25 de copii.

Susținători (10)

 1. Teodora Dinu 
  3 years ago
  8 €
 2. Adrian Ducu Matei 
  3 years ago
  10 €
 3. Teodora Dinu 
  3 years ago
  8 €
 4. Alina Pordea 
  3 years ago
  110 €
 5. ramona zanfirescu 
  3 years ago
  10 €
 6. Iliana Stanculet 
  3 years ago
  10 €
 7. ANDREEA CODREANU 
  3 years ago
  10 €
 8. Nicoleta Dabu 
  3 years ago
  20 €
 9. Adelina Dabu 
  3 years ago
  10 €
 10. Oana Bulmaga 
  3 years ago
  5 €

Auch! Ai nevoie de un browser mai modern să poți access acest site. Ne pare rău. :)

Please upgrade today!

Meniu