Educația timpurie are cea mai mare rată de RECUPERARE A INVESTIȚIEI față de orice altă măsură anti-sărăcie. Ne-am propus astfel să aducem Fiecare Copil în Grădiniță!

Perioada de desfășurare
ongoing
Scopul proiectului
Programul Fiecare Copil în Grădiniță este un parteneriat cu statul român, prin care se oferă tichete sociale lunare în valoare de 50 RON acelor părinți proveniți din familii și comunități foarte sărace din România, dacă și-au trimis constant copilul la grădiniță pe parcursul unei luni. Astfel, copiii intră mai pregătiți în clasa I și scade rata abandonului școlar la copiii de până în 10 ani.

Pachet de donație (EUR)

Susține 5 copii să meargă la grădiniță un an!
5 copii x 24 € = 120 €

Susține 10 de copii să meargă la grădiniță un an!
10 copii x 24 € = 240 €

Susține 30 de copii să meargă la grădiniță un an!
30 copii x 24 € = 720 €

Detalierea activităților
Pentru ultimii 6 ani, am rulat programul-pilot Fiecare Copil în Grădiniță, prin care am oferit tichete sociale în valoare de 50 RON, părinților proveniți din familii sărace, care își trimiteau copiii constant la grădiniță.

Datorită impactului socio-educațional al proiectului, am reușit să convingem autoritățile să îl transforme în program național. Astfel, prin promulgarea Legii 248/2015, copiii care acum riscă să abandoneze școala înainte de clasa a V-a, vor intra în clasa I pregătiți.
Tichetele sociale în valoare de 50 de lei pe lună vor fi oferite familiilor extrem de sărace, care își aduc copiii la grădiniță, în baza prezenței monitorizate riguros de către educatori. Ministerul Muncii estimează că în primul an aproximativ 100.000 de copii vor beneficia de program. Bugetul tichetelor va fi susținut din Bugetul de Stat, în timp ce costurile legate cu implementarea programului vor fi susținute de Asociația OvidiuRo.

Având sprijnul Guvernului pentru tichetele sociale, costurile Asociației OvidiuRo se vor reduce la aproximativ 24€ per copil/an, însă numărul copiilor beneficiari va crește exponențial. Obiectivul OvidiuRo pentru primul an de implementare este de a asigura capacitatea umană și financiară pentru a putea ajuta 50.000 de copii — respectiv putea a acoperi monitorizarea prezenței, formarea echipelor locale și costul rechizitelor.

Avem nevoie de ajutorul tău — pentru a le putea oferi tuturor copiilor sărăci șansa să își schimbe viața și să beneficieze de educație. Dacă și tu crezi în misiunea noastră, te invităm să ne sprijini.

Date identificare organizație

Nume Organizație: Asociația OvidiuRo
Sediu Social: Str. Ionita Sandu Sturdza 77 B, Bacau, Romania
CIF: 16405035
Anul fondării: 2004
Website: http://www.ovid.ro
Pagină de Facebook: https://www.facebook.com/AsociatiaOvidiuRo/
Persoană de contact: Diana Stoica
Rol în cadrul organizației: Manager Comunicare & Fundraising
Email organizator: diana.stoica@ovid.ro
Nr de telefon: 0726 237 207