Proiectul își propune să strângă fondurile necesare achiziționării unui minibus (3000 euro) pentru a asigura transportul celor 20 beneficiari ai Asociației – persoane cu dizabilități – zilnic la sediul Asociației, pentru a participa la diverse activități de recuperare, psihopedagogice, logopedice, activităţi de învăţare în grup, activităţi de stimulare şi relaxare, de recreere şi joacă.

Perioada de desfășurare
01.2017 – 01.2018
Scopul proiectului
Scopul proiectului este contribuirea la integrarea socială a adulţilor cu handicap grav şi creşterea calităţii vieţii lor. Grupul beneficiarilor cu handicap grav este unul foarte vulnerabil; astfel, familiile care cresc astfel de adulţi au nevoie de sprijin special şi permanent. Existenţa atelierului de croitorie în sine este o astfel de măsură, dar fără organizarea unui transport adecvat, beneficiarii nu pot ajunge la noi conform programului, întâmpinând probleme cu aglomerația din trafic și faptul că depind în fiecare zi de un membru al familiei.
Grupul ţintă sunt 10 persoane adulte cu handicap grav, fizic şi mental care provin din Bucureşti, diferite sectoare sau din localităţile limitrofe şi participă la programul atelierului de croitorie Help the People câte 5 zile pe săptămână, 8 ore pe zi. În program sunt incluse activităţi de recuperare, psihopedagogice, logopedice, activităţi de învăţare în grup, activităţi de stimulare şi relaxare, activităţi de recreere şi joacă.

Pachet de donație (EUR)
Bugetul necesar pentru implementarea proiectului este de 3000 Euro pentru achiziţionarea microbuzului la mâna a doua.

Detalierea activităților
Transportul beneficiarilor la sediul Asociaţiei şi, apoi, acasă a fost întotdeauna parte integrantă a programului. Pentru majoritatea beneficiarilor, accesibilitatea transportului public în Bucureşti la orele de vârf este o problemă mare, având problemele de handicap, și mai ales când părinţii nu dispun de maşină proprie. Ei devin astfel, dependenți de părinții lor pentru a ajunge la sediul Asociației.

Prin achiziţionarea unui microbuz de 8+1 persoane, am reuşi să aducem în 2 ture beneficiarii cu handicap grav din cadrul asociatiei, care nu pot fi aduşi de părinţi la atelier conform programului de începere, cât şi să îi ducem acasă la terminarea programului. Acest proiect ar facilita și participarea la programul Asociaţiei. Proiectul se va desfăşura în Bucureşti. Transportul beneficiarilor cu handicap grav de acasă la atelier şi retur se efectuează pe raza oraşului şi în localităţile limitrofe, traseul zilnic însemnând circa 90-120 de kilometrii pe zi, în 4 ture (2 dimineaţa şi 2 după-amiază). Transportul este efectuat de un şofer profesionist şi un însoţitor.

Date identificare organizație

Nume Organizație:  Asociația Help The People
Sediu Social: Str.Lamotești, nr. 2, bl. 11A, sc. 1, ap. 55, Sector 4, București
CIF: 32137660
Anul fondării: 2013
Website: www.helpthepeople.ro
Pagină de Facebook: www.facebook.com/asociatiahelpthepeople
Persoană de contact: Mariana Neculae
Rol în cadrul organizației: Președinte
Email organizator: office@helpthepeople.ro
Nr de telefon: 0726 738 380