Proiectul își propune acoperirea costurilor cu aniversarea copiilor din programele naționale SOS Satele Copiilor.

Perioada de desfășurare
On going
Scopul proiectului
SOS Satele Copiilor Romania este o organizatie non-guvernamentala, membra a Federatiei SOS Children’s Villages International, activa in Romania de 25 de ani. Activitatea noastra se desfasoara in cadrul a trei programe nationale in Bucuresti, Cisnadie – jud. Sibiu si Hemeius – jud. Bacau.

La SOS Satele Copiilor Romania ne-am angajat sa veghem asupra copiilor fara familie, pe toata durata copilariei si a adolescentei. Zeci de mii de copii din Romania nu au sansa de a se naste intr-o familie iubitoare. O parte dintre acesti copii ajung la noi, din institutiile statului. Conditiile sociale sau dezastrele naturale, boala, violenta sau lipsa educatiei ii impiedica pe unii parinti sa le asigure celor mici o crestere adecvata, afectiune si respect. Ingrijirea de tip familial este raspunsul SOS atunci cand un copil se afla intr-o situatie de risc. Copiii cresc in satele SOS, alaturi de mame sociale si alti copii. In satele SOS traiesc astazi aproape 200 de copii.
Aici au invatat cum este cresti intr-o familie. Cum sa se imbrace si sa se pregateasca de scoala. Cum sa alerge spre clase si colegi, fara teama ca cineva ii va ocoli. Au invatat sa scrie, sa citeasca, sa isi faca temele. Sa sustina primele examene si sa participe la competitii. Uneori au castigat, alteori familia i-a asteptat cu bratele deschise. Dar au fost langa ei si asta a contat cel mai mult. Tot in familia SOS, au suflat pentru prima data in lumanarile aniversare si au deschis cadouri frumos ambulate.

Ziua de nastere este ziua in care fiecare copil se simte special si apreciat neconditionat. Astfel, va fi organizata o mica petrecere in familia SOS, iar sarbatoritul va sufla in tortul aniversar, cu speranta ca visurile vor deveni realitate.

Pachet de donație (EUR)

Costurile pentru organizarea mini petrecerii pentru copiii din familia noastră sunt de 35 euro per copil.

Detalierea activităților

De ziua copiilor, vom organiza o mini petrecere alături de ceilalți copii din familia SOS și le vom cumpăra un cadou micilor Sărbătoriți, pentru a le da curaj și speranță în experiențele lor viitoare.

Date identificare organizație

Nume Organizație:  SOS Satele Copiilor Romania
Sediu Social: Calea Floreasca, 165, Sector 1, Bucuresti
CIF: 7108752
Anul fondării: 1991
Website: www.sos-satelecopiilor.ro
Pagină de Facebook: https://www.facebook.com/SOSSateleCopiilor
Persoană de contact: Simona Beldiman
Rol în cadrul organizației: Fundraiser
Email organizator: simona.beldiman@sos-satelecopiilor.ro
Nr de telefon: 0216680077