Conform Eurostat, 51% dintre copiii din Romania sunt expusi riscului de saracie si excluziune sociala. Pe fondul acestei instabilitati economico-sociale, a adancirii dificultatilor financiare si inrautatirii conditiilor de viata, s-a produs si un declin accentuat al participarii copiilor la sistemul educational.  Tot statisticile Eurostat ne spun ca 1 din 5 copii abandoneaza scoala! Lipsa educatiei adecvate face ca cercul saraciei sa fie greu de inchis.

Asociatia “Ana si Copiii” este una dintre organizatiile care, de mai bine de 10 ani, ajuta la prevenirea abandonului scolar si familial al copiilor provenind din familii aflate in dificultate. Facem acest lucru prin coordonarea a 2 Centre de Zi in judetele Bucuresti si Prahova. Aici vin zilnic 83 de copii cu varste intre 3 si 17 ani. Serviciile pe care copiii le primesc includ: 2 mese/zi, sprijin la teme, activitati de dezvoltare personala, suport medical, donatii produse, consiliere pentru parinti. Dincolo de cei 83 de copii cu care lucram zi de zi,  Asociatia “Ana si Copiii” sprijina totodata alti 234 de copii din judetele Giurgiu, Ilfov, Calarasi, Prahova, Bucuresti prin interventii punctuale (donatii haine, produse alimentare, produse de ingrijre personala, etc).

Scopul proiectului

Prin campaniile desfasurate pe platforma www.imidaruiesc-ziuacadou.ro ne dorim sa acoperim costurile necesare organizarii zilelor de nastere ale copiilor din programele noastre. De mai bine de 9 ani, in ultima vineri a fiecarei luni, la Centrele de Zi “Ana si Copiii” sunt sarbatoriti copiii a caror zi de nastere a fost in luna respectiva. Evenimentul este asteptat cu multa nerabdare, atat de cei mai pitici dintre ei, cat si de cei mai mari. Credem ca fiecare copil merita sa aiba o zi de nastere memorabilia!

Buget

100 RON/copil/aniversare

Detalierea activităților

Te rugam sa consulti punctul “Scopul proiectului”.

Detaliere buget

Cei 100 de RON/copil sunt meniti sa acopere costul cu tortul si cadoul. Diferenta donatiilor va merge catre fondul creat pentru construirea noului Centru de Sprijin Educational “Ana si Copiii”, situat la intersectia Bucuresti, Ilfov, Calarasi. Aici se va lucra zilnic cu 100 de copii.

Date identificare organizație

Nume Organizație: Asociatia „Ana si Copiii”
Sediu Social: Strada Petru Rares, nr. 1, Bucuresti
CIF: 22489189
Anul fondării: 2007
Website: http://anasicopiii.ro/
Pagină de Facebook: https://www.facebook.com/anasicopiii.ro/
Persoană de contact: Mihaela Voivozeanu
Rol în cadrul organizației: Presedinte
Adresă de email: office@anasicopiii.ro
Nr de telefon: 0748 511 608