Îmi dăruiesc ziua cadou pentru Școala de Meserii CONCORDIA

 • Descriere
 • Detalierea bugetului
 • Comentarii
 • Susținători
raluca.tanase212@gmail.com

Dacă ne luăm un pic de răgaz pentru a ne uita în jurul nostru, vom vedea că România nu este o țară în care să fie ușor pentru un tânăr defavorizat să se integreze în societate. Poate că nu putem noi, ca indivizi, să facem multe în privința asta, dar știți vorba: unde-s mulți, puterea crește.


Școala de Meserii CONCORDIA ajută anual 40 de tineri defavorizați să se specializeze într-o meserie (brutar/patiser, tâmplar, bucătar, chelner, lucrător în cultura plantelor).


În urma cursului, absolvenţii primesc o diplomă recunoscută de către Autoritatea Națională pentru Calificări (ANC) și în Uniunea Europeană. Altfel spus, au un viitor mai frumos și un mod de a se integra și de a-și aduce contribuția individuală în societate.


Începând cu 2011, 132 de tineri au absolvit unul dintre cursurile Școlii de Meserii CONCORDIA, iar 70% și-au menținut locul de muncă la același angajator pentru mai mult de 6 luni.


Sună bine, nu?


Descrierea detaliată:

Cursurile organizate de Școala de Meserii CONCORDIA pun un mare accent pe formarea practică, 75% reprezentând pregătire practică și 25% teorie. Activitățile de bază și care ne diferențiază în domeniul formării profesionale și integrării pe piața muncii:

Managementul de caz (Case Management). Pe baza unei analize de specialitate a nevoilor social – pedagogice, școlare și psihologice ale fiecărui tânăr, se elaborează un plan integrat de măsuri adaptate individual și se realizează monitorizarea continuă a evoluției individuale.

Sistemul de mentorat (Learn Coach) este un program de consiliere educațională conceput pentru consolidarea competențelor cheie ale elevilor, precum atitudinea potrivită la locul de muncă și în zonele de producție, găsirea soluțiilor și lucrul în echipă.

Școala pentru Viață este un program desfășurat în cadrul Școlii de Meserii care își propune să dezvolte abilitățile de viață ale tinerilor astfel încât, după absolvirea cursului, să devină independenți și să le ofere cunoștințele necesare practicării cu succes a meseriilor în care se specializează. Elevii Școlii de Meserii participă zilnic la orele din cadrul Școlii pentru Viață, unde se pune accent pe dezvoltarea abilităților matematice, de autogospodărire, de comunicare în limba română și limba engleză.

Sistemul de mentorat pentru găsirea și păstrarea locului de muncă (Job Coach) este un program de consiliere profesională care ajută tinerii să își continue drumul, să își găsească un loc de muncă, să îl păstreze și să răspundă cerințelor. De asemenea, oferă suport angajatorilor pentru angajarea tinerilor care provin din medii dezavantajate.


Pentru desfășurarea activităților în condiții normale, atelierul pentru bucătari unde învață 6 elevi are nevoie de următoarele dotări în valoare totală de 490 euro:

 • Cântar electronic: 3 buc x 23 euro = 69 euro;
 • Cuțite: 3 buc x 23 euro = 69 euro;
 • Cronometru și termometru de gătit = 18 euro;
 • Tăvi cuptor: 4 x 16 euro = 64 euro;
 • Veselă: farfurii fel principal și desert, boluri, salatiere: 270 euro;

Susținători (24)

 1. Eugen Popescu 
  3 years ago
  22 €
 2. Alexandru Tofan 
  3 years ago
  31.50 €
 3. Victor Razvan Mihaiu 
  3 years ago
  7 €
 4. Ovidiu Buleandra 
  3 years ago
  7 €
 5. Cristian Gheorghe 
  3 years ago
  30 €
 6. Raluca Tanase 
  3 years ago
  5 €
 7. Tudor Cretu 
  3 years ago
  2.50 €
 8. Alexandru Marinescu 
  3 years ago
  10 €
 9. Horea Pogacean 
  3 years ago
  50 €
 10. Bogdan Orzea 
  3 years ago
  10 €
 11. NELUTU ADRIAN DOBRIN 
  3 years ago
  40 €
 12. Madalina Grasu 
  3 years ago
  5 €
 13. Raluca Tanase 
  3 years ago
  45 €
 14. Raluca Tanase 
  3 years ago
  7 €
 15. Alexandra Diculescu 
  3 years ago
  5 €
 16. Razvan Pricop 
  3 years ago
  5 €
 17. Larisa Ioana 
  3 years ago
  5 €
 18. Raluca Tanase 
  3 years ago
  65 €
 19. Raluca Tanase 
  3 years ago
  270 €
 20. Bogdan Pantoc 
  3 years ago
  50 €
 21. Catalin Cristea 
  3 years ago
  10 €
 22. Bogdan Popa 
  3 years ago
  5 €
 23. Coman Daniela 
  3 years ago
  15 €
 24. Raluca Tanase 
  3 years ago
  20 €

Auch! Ai nevoie de un browser mai modern să poți access acest site. Ne pare rău. :)

Please upgrade today!

Meniu