Imi daruiesc ziua cadou pentru proiectul "Pisica de cartier"

 • Descriere
 • Detalierea bugetului
 • Comentarii
 • Susținători
andreeamcozma@yahoo.com

 


Proiectul “Pisica de cartier” este un parteneriat de lucru între Icare si Transylvania Animal Care TAC.


Procedura: Asociaţia iCare, prin grupul de voluntari implicaţi în acest proiect, se angajează să prindă + să sterilizeze + să repună în teritoriu pisicile comunitare din diverse zone ale oraşului Cluj Napoca. Utilizând custi capcană se prind în mod noninvaziv şi pisicile care nu sunt socializate cu oamenii. Pisicile se sterilizează + deparazitează + tratează de posibile boli şi sunt ţinute postoperator la cabinet şi/sau foster, apoi se repun în teritoriu. Puii și pisicile sociabile vor fi preluați în foster și promovați pentru adopție, în măsura locurilor disponibile.


Recuperarea postoperatorie în vederea repunerii în teritoriu presupune hrană de calitate și suplimente de vitamine pentru întărirea sistemului imunitar, cel mai probabil cu diferite carențe date de viața pe stradă.În teritoriu se întâlnesc adesea pisici bolnave ce necesită tratament mai îndelungat în carantină sau foster individual, pisici accidentate ce necesită intervenții chirurgicale, sugari fără mamă. Multe provocări neprevăzute presupun costuri speciale.


De ce facem asta? In Romania nu este documentat numarul de pisici comunitare, dar va voi descrie un caz concret din Cluj: Aleea Cioplea. In 2015 erau 10 pisici adulte pe o suprafata de 12000 m². Toate erau active reproductiv (intr-un an, puteau da nastere la pana la 100 de  pui). In decursul anului 2015 s-au sterilizat toate cele 10 pisici plus un motan si s-au gasit adoptori pentru 9 pui. In urmatorii ani s-a monitorizat zona si s-a obsevat ca aparitiile noi (1-2 indivizi pe an) erau fie venite din alte zone, fie abandonate. Si acestea au fost sterilizate si, astfel, s-a reusit mentinerea sub control, pe termen lung, a populatiei de pisici comunitare de pe aceasta strada.


Dar totusi, de ce? Pentru ca, de la un an la altul, in colonii unde nu se intervine prin sterilizare, supravietuiesc maxim 2-3 pui de pisica. Restul, fie cedeaza in fata bolilor, fie sunt calcati de masini, sfasiati de caini, rapusi de frig si foame sau eliminati de vecinii deranjati de prezenta lor. Prinderea si eutanasierea nu este o metoda eficienta de a tine populatia sub control. Prin indepartarea unui anumit numar de indivizi dintr-o zona doar se creaza spatiu si resurse de care vor profita animalele din zone invecinate. Noile animale aparute se vor inmulti si populatia lor va continua sa creasca. Politicile de prindere si eutanasiere sunt nu doar ineficiente, dar si inumane.


Si atunci cum? Prin singurul mod uman de a tine sub control populatiile de animale comunitare: sterilizarea.


Donatiile se pot face online, aici pe site, prin PayPal sau direct in contul Asociatiei Imi Daruiesc Ziua Cadou: RO25RNCB0082148374380001, deschis la BANCA COMERCIALĂ ROMÂNĂ, sucursala Unirea București, (facand referire la campania mea: "Pisica de cartier" )


Cabinetul TAC oferă următoarele prețuri speciale pentru Asociația iCare:

Sterilizare femelă 55 lei
Sterilizare mascul 35 lei
Internare / noapte 15 lei

Campaniile de sterilizare a pisicilor comunitare au loc doar din primvara pana in toamna, intrucat iarna este prea frig pentru a elibera inapoi pe strada pisici operate.

Cu banutii stransi dorim sa acoperim costurile pentru cat mai multe sterilizari. Astfel, cu suma de 600 de euro, am reusi sa sterilizam cate o pisica pe zi in septembrie si octombrie, adica in jur de 40 de pisici.

Ce inseamna asta? Inseamna ca in anul 2018 evitam nasterea (si, in consecinta, moartea cruda si inutila) a 400 de pui de pisica. Inseamna ca in anul 2018 40 de pisici nu vor mai risca sa se imbolnaveasca de cancer ovarian, uterin, mamar şi piometru; cancer testicular, FIV (virusul imunodeficienţei feline) /FeLV (leucemie felină), prostată mărită, chişti şi infecţii ale prostatei. Inseamna ca incepand din 2018 40 de pisici vor avea o viata mai buna.

Pentru banutii stransi veti primi in schimb (pe langa recunostina noastra eterna) povestea pisicilor care vor putea duce o viata mai buna incepand in 2018, datorita voua.

Susținători (19)

 1. Ramona Bilic 
  2 years ago
  22 €
 2. Elisabeta Ioana Hoza 
  2 years ago
  32 €
 3. Dorel Victor Baciu 
  2 years ago
  10 €
 4. Mircea Dragos Bumbu 
  2 years ago
  22 €
 5. Tcaciuc Mugurel 
  2 years ago
  50 €
 6. Echipa Tenaris Zalău 
  2 years ago
  10 €
 7. Elena Georgeta Popa 
  2 years ago
  22 €
 8. Daniela Bojan 
  2 years ago
  11 €
 9. Cristina Ungureanu 
  2 years ago
  11 €
 10. Elisabeta Canja 
  2 years ago
  28 €
 11. Lăcrămioara Diaconu 
  2 years ago
  55 €
 12. Oana Cosmina Cuc 
  2 years ago
  30 €
 13. Cristina Nicoleta Lupse 
  2 years ago
  22 €
 14. Coca Vieru 
  2 years ago
  33 €
 15. Alina Ionela Rusu 
  2 years ago
  45 €
 16. Ana Maria Buliga 
  2 years ago
  22 €
 17. Alex Popoveniuc 
  2 years ago
  6.50 €
 18. mihaela cozma 
  2 years ago
  100 €
 19. Tcaciuc Mugurel 
  2 years ago
  30 €

Auch! Ai nevoie de un browser mai modern să poți access acest site. Ne pare rău. :)

Please upgrade today!

Meniu