Imi Daruiesc Ziua Cadou pentru Asociația Merci Charity Boutique, cu proiectul Zâna Merciluță

 • Descriere
 • Detalierea bugetului
 • Comentarii
 • Susținători
cristina.dogaru21@gmail.com

ZÂNA MERCILUȚĂ este un proiect de tratament stomatologic gratuit pentru copii cu diferite afectiuni oncologice, dar și copii cazuri sociale. Început în 2013, proiectul se desfășoară atât în București, în parteneriat cu Institutul Oncologic București, Asociația PAVEL și Splendente Cabinet Stomatologic, cât și în Constanța în parteneriat cu Spitalul Județean, asociația Dăruiește Aripi și CMI Dr. Teodorescu Viorica Roxana.


Pentru copiii bolnavi de cancer, tratamentul stomatologic este obligatoriu și chiar vital. Copiii nu își încep tratamentul oncologic până când nu este rezolvată problema infecțiilor dentare. În fiecare saptămână, copii internați în Institutul de Oncologie București merg la tratament în cabinetul stomatologic partener în acest proiect. De multe ori, copiii nu pot ieși din spital din cauza imunității scăzute sau nu pot urca scările cabinetului din cauza operațiilor.


Am reusit sa achizitionam un unit dentar mobil care să ne permită să extindem programul Zâna Merciluță și în zonele rurale, printr-o caravană prin care să facem acțiuni de prevenție și de tratament stomatologic. La sat, pe lângă faptul că părinții nu pot susține financiar tratamentul stomatologic al copilului, lipsa cabinetelor și drumul până la singurul cabinet stomatologic din comună (acolo unde există), este o reală problemă. De exemplu, în cele 6 sate din comuna Bahnea există un singur cabinet stomatologic pentru cca 700 copii.Caravana Zâna Merciluță va ajunge în cele mai îndepărtate sate și va face consultații și tratamente stomatologice copiilor pentru care un astfel de tratament, în mod obișnut, nu ar fi posibil. În România, cea mai săracă regiune este Nord-Est, la numai 34% din media europeană, urmată de Sud-Vest Oltenia, cu 41%, Sud-Muntenia, cu 43%, și Nord-Vest, cu 48%.


Donațiile se pot face online prin accesarea butonului roz "Susține campanie" sau prin transfer bancar în contul Asociației Îmi Dăruiesc Ziua Cadou - RO25RNCB0082148374380001, deschis la BANCA COMERCIALĂ ROMÂNĂ, sucursala Unirea București, (facand referire la campania mea).

 

http://mercicharity.ro/all-project-list/healing-through-art-2


Va multumesc!:)

Caravana va începe pe 25 august în sate din Nord-Estul României, unde echipa Zâna Merciluță și-a propus ca în 5 zile să trateze 150 de copii.

Susținători (4)

 1. Andreea Neacsu 
  3 years ago
  6 €
 2. DANIELA DOGARU 
  3 years ago
  30 €
 3. Cristina Dogaru 
  3 years ago
  20 €
 4. Cristina Dogaru 
  3 years ago
  10 €

Auch! Ai nevoie de un browser mai modern să poți access acest site. Ne pare rău. :)

Please upgrade today!

Meniu