Fiecare Copil în Grădiniță

 • Descriere
 • Detalierea bugetului
 • Comentarii
 • Susținători
arh.stefansava@gmail.com

Pentru ultimii 6 ani, am rulat programul-pilot Fiecare Copil în Grădiniță, prin care am oferit tichete sociale în valoare de 50 RON, părinților proveniți din familii sărace, care își trimiteau copiii constant la grădiniță.


Datorită impactului socio-educațional al proiectului, am reușit să convingem autoritățile să îl transforme în program național. Astfel, prin promulgarea Legii 248/2015, copiii care acum riscă să abandoneze școala înainte de clasa a V-a, vor intra în clasa I pregătiți.

Tichetele sociale în valoare de 50 de lei pe lună vor fi oferite familiilor extrem de sărace, care își aduc copiii la grădiniță, în baza prezenței monitorizate riguros de către educatori. Ministerul Muncii estimează că în primul an aproximativ 100.000 de copii vor beneficia de program. Bugetul tichetelor va fi susținut din Bugetul de Stat, în timp ce costurile legate cu implementarea programului vor fi susținute de Asociația OvidiuRo.


Având sprijnul Guvernului pentru tichetele sociale, costurile Asociației OvidiuRo se vor reduce la aproximativ 24€ per copil/an, însă numărul copiilor beneficiari va crește exponențial. Obiectivul OvidiuRo pentru primul an de implementare este de a asigura capacitatea umană și financiară pentru a putea ajuta 50.000 de copii — respectiv putea a acoperi monitorizarea prezenței, formarea echipelor locale și costul rechizitelor.


Avem nevoie de ajutorul tău — pentru a le putea oferi tuturor copiilor sărăci șansa să își schimbe viața și să beneficieze de educație. Dacă și tu crezi în misiunea noastră, te invităm să ne sprijini.


Donațiile se pot face online prin accesarea butonului roz "Susține campanie" sau prin transfer bancar în contul Asociației Îmi Dăruiesc Ziua Cadou - RO25RNCB0082148374380001, deschis la BANCA COMERCIALĂ ROMÂNĂ, sucursala Unirea București, (facand referire la campania mea).


Suma de 300 euro va susține 12 de copii să meargă la grădiniță un an!

Susținători (11)

 1. Andreea Mădălina Pitu 
  3 years ago
  45 €
 2. Silviana Buturuga 
  3 years ago
  30 €
 3. Marina Balan 
  3 years ago
  25 €
 4. vlad diaconescu 
  3 years ago
  30 €
 5. Sabin Ionut Dumitriu 
  3 years ago
  50 €
 6. Alexandra Dimulescu 
  3 years ago
  50 €
 7. Andreea Ionita 
  3 years ago
  50 €
 8. nemre chamas 
  3 years ago
  55 €
 9. VALENTIN STANESCU 
  3 years ago
  50 €
 10. Ana Irina Popescu 
  3 years ago
  50 €
 11. Andrei Teodorescu 
  3 years ago
  50 €

Auch! Ai nevoie de un browser mai modern să poți access acest site. Ne pare rău. :)

Please upgrade today!

Meniu