Nu știu despre voi, dar eu cu siguranță trebuie să stau câteva minute bune până să îmi amintesc cum mi-am sărbătorit zilele de naștere de-a lungul timpului și trebuie să recunosc că o mare parte dintre ele nu mi le amintesc mai deloc. Da, am fotografii în albumele de familie de la primele aniversări, da, știu sigur că duceam bomboane și prăjituri la școală, da, în timpul liceului și studenției ieșeam împreună cu prieteni și colegi să sărbătorim, da, sunt convinsă că am primit cadouri frumoase de fiecare dată.

Însă, cu cât trece mai mult timp, tot mai multe dintre aceste amintiri se încețoșează. Iar singurele zile de naștere care rămân pregnant în mintea mea sunt cele în care am avut parte de experiențe deosebite precum călătoriile în altă țară. Dar asta s-a întâmplat doar de două ori până acum și, din nou, îmi amintesc experiențele din timpul călătoriilor, nu neapărat toate cadourile primite sau cum am sărbătorit.

Bun, deci a venit momentul să recunosc că din 26 de zile de naștere sărbătorite doar 2 mi le amintesc mai în detaliu și poartă o semnificație mai mare pentru mine. Ok, o să încerc să nu mă panichez dacă îmi spuneți că nici voi nu ați ajuns la un rezultat mult mai bun decât al meu. 😀

Facem oare ceva greșit cu modul în care ne sărbătorim zilele de naștere? Ei bine, nu cred neapărat asta. Cu siguranță la momentul respectiv m-am bucurat de fiecare zi de naștere, de fiecare cadou primit, de fiecare urare etc.

Dar în schimb am ajuns să cred cu tărie că putem face ca aceste zile să poarte o însemnătate mult mai mare și de care să ne amintim mereu. Și dacă stai să te gândești, ce modalitate mai potrivită de a sărbători faptul că ai mai împlinit un an decât de a face o faptă bună prin care poți să faci diferența în viața altora?

Nu îmi amintesc eu multe din zilele de naștere pe care le-am avut, însă acum mă gândesc cu nerăbdare la cum o să #imidaruiescziuacadou în anii ce urmează.

 

Pe Adriana Bozbiciu o găsiți aici.

––

Dacă vrei să te alături celor care scriu pentru noi sau vrei să ne ajuți cu extinderea proiectului, trimite-ne un mail la ramona@imidaruiesc-ziuacadou.ro. Pentru că suntem responsabili la joburile din timpul zilei,  nu promitem răspunsuri instant, dar în maxim 24 ore.