Prima oară când am plâns de emoție, atunci când am primit un cadou, a fost de ziua mea, acum 4 ani. Era un cadou obținut greu, pe care mi-l dorisem din toată inima. Eu deja le spusesem colegelor de echipă ce îmi doresc, dar nu le venea să creadă. Prietena mea, Dana, refuzând să accepte solicitarea mea, pentru că i se păruse că “nu e nimic pentru tine”, încercase să îmi sune soțul să afle ce îmi doresc. Din fericire, anticipasem asta și îl avertizasem că va fi bombardat cu întrebări și îl rugasem să se mențină pe poziție. Cumva, nu credeam că voi reuși să îmi conving colegii. Ideea era destul de năstrușnică, într-adevăr. În ziua cea mare, de ziua mea, s-au strâns la birou (mulți) și mi-au cântat (fals, dar am apreciat). M-am uitat la cadou. Era o hârtie, o scrisoare. Mi s-au înmuiat picioarele. Mi se umezesc ochii și acum, când îmi amintesc. Colegii mei donasera, în numele meu, toți banii strânși pentru cadou, unei persoane care încerca să ajute niste copii abandonati să supraviețuiască într-o maternitate. Acea persoană mi-a trimis o scrisoare, acea scrisoare. Am citit-o cu vocea tremurând, în fața tuturor. În timp ce încercam să îmi recapăt respirația, printre cuvintele înecate de emoție, vedeam ochii colegelor din jur. Din ce în ce mai umezi. Știu că e ciudat, să plângi de fericire că de ziua ta ai făcut mulți oameni să plângă, dar realitatea e că a fost cel mai frumos cadou primit și probabil cel mai frumos cadou dăruit.  Toată săptămâna ce a urmat, colegii mi-au mulțumit pentru că am avut o asemenea idee și mi-au spus că s-au simțit onorați și fericiți să contribuie la cadoul de ziua mea. Unii chiar au donat suplimentar.

În anul următor nu a mai fost atât de greu. Dana m-a întrebat direct: doar spune-mi cauza. De atunci, aniversările mele au devenit prilej de bucurie și emoție pentru toți. Mai frumos decât atât și mai minunat pentru sufletul meu, e faptul că și alții au adoptat această idee. Gestul meu s-a propagat și acum trăiesc într-o lume frumoasă, de oameni care își donează ziua de naștere cadou, pentru o faptă bună. E o emoție ce nu se poate scrie, nu se poate povesti, dar poate fi experimentată. Recomand tuturor să își dăruiască această bucurie, platforma #imidaruiescziuacadou e ușor de folosit, câteva click-uri, o selecție de cauză, un anunț către toată lumea, donații direct și miracolul se întâmplă. Tot ce e clar, e logistica. Ce e nemărginit, e bucuria de a dărui și bucuria de a împărtăși asta cu prietenii. Anul ăsta spune și tu #imidaruiescziuacadou.

 

Pe Andreia Diaconu o găsiți aici.

——-

Dacă vrei să te alături celor care scriu pentru noi sau vrei să ne ajuți cu extinderea proiectului, trimite-ne un mail la ramona@imidaruiesc-ziuacadou.ro. Pentru că suntem responsabili la joburile din timpul zilei,  nu promitem răspunsuri instant, dar în maxim 24 ore.